Szervezetten irányították a „kötszermutyit”? – Előzetesben az orvosok

A HírTV információi szerint egy baranyai család tulajdonában lévő betéti társaságokból irányították és szervezték azokat a visszaéléseket, amelyekben orvosok is részt vettek – írja a hirtv.hu. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/744641"><strong>• A nagy kötszerbotrány: orvosok is kaptak a százmilliókból</strong></a>

MNO
2010. 10. 27. 8:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gyógyászati kötszerekkel kapcsolatos visszaélések miatt nyomoz üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás gyanújával. Az üggyel összefüggésben hét ember, köztük orvosok kerültek előzetes letartóztatásba.

Az orvosok betegeik taj számait felhasználva kérték az Egészségbiztosítási Alap támogatását kötszerekre és egyéb gyógyeszközökre, a páciensek tudta nélkül. A kár nagysága több százmillió forint lehet, és több százra tehető azoknak a betegeknek a száma, akiknek az adataival visszaéltek.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.