Hunvald, Szabó Zoltán és a jegyző

Szocialista politikusok, Szabó Zoltán, Erzsébetváros korábbi polgármestere, utódja, továbbá a kerület nemrég távozott jegyzője bűnösségét támasztják alá a Hunvald-ügy nyomozati iratai és a lehallgatott telefonbeszélgetések jegyzőkönyvei. A lapunk birtokába került dokumentumok szerint a vádlottak még a közelmúltban is azt hitték, mindent megtehetnek büntetlenül.

Magyar Nemzet
2010. 11. 19. 5:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen bilincseltek, de most már fizettetni akarnak velem – közölte egy tavaly nyári estén a közpénzből, felháborodottan telefonáló Szabó Zoltán volt MSZP-s országgyűlési képviselő Kálmán Zsuzsannával, Erzsébetváros korábbi (titulusa szerint címzetes és főjegyző is volt) jegyzőjével, aki másnap reggelre eltávolíttatta a szocialista politikus szabálytalanul parkoló autójáról a kerékbilincset.

Ma a volt MSZP-s polgármesterrel, Hunvald Györggyel és 22 társukkal együtt tagjai annak a csapatnak, amelyet bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős kárt okozó csalással és más bűncselekményekkel vádol az ügyészség. A lapunk birtokába került nyomozati iratokból, a titkos adatszerzéssel lehallgatott, de a büntetőeljárás lezárásával nyílttá tett telefonbeszélgetések szó szerinti leírásából egyre érthetőbben felsejlenek annak részletei, hogyan okoztak több mint 642 millió forintos kárt az önkormányzatnak az ingatlanpanamán, a fiktív tanácsadói és munkaszerződéseken, olcsó lakáskiutalásokon túl – további részletek a Magyar Nemzet pénteki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.