Újabb bűncselekménnyel gyanúsítják a szocialisták államtitkárát

Újabb bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg a Budapesti Nyomozó Ügyészség (BNYÜ) Benedek Fülöpöt, a Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium egykori szakállamtitkárát – tudta meg a Magyar Nemzet.<br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/748681"><strong>• Hűtlen kezelés gyanúja: Benedek egyelőre rács mögött marad</strong></a>

Swendt Pál
2010. 12. 02. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Értesüléseink szerint a novemberben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával előzetes letartóztatásba helyezett Benedeknek a folytatólagos gyanúsítotti kihallgatáson kedden azt rótták terhére, hogy 2005 és 2008 között szándékosan megszegte a tárca gazdálkodási szabályait, amivel 4,5 millió forint vagyoni hátrányt okozott. A gyanú szerint a volt államtitkár éveken át úgy engedélyezte egyes minisztériumi és egyéb rendezvények többletköltségeinek kifizetését, hogy átlépte a számára is ismert kereteket.

A nyomozó ügyészség egyrendbeli folytatólagosan elkövetett, jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsította meg Benedek Fülöpöt, aki tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, és panasszal élt a gyanúsítás ellen – közölte lapunk kérdésére Skoda Gabriella. A vádhatóság szóvivője arról tájékoztatott: a november 6-án előzetes letartóztatásba helyezett gyanúsítottal szemben a BNYÜ kezdeményezte, hogy a bíróság két hónappal hosszabbítsa meg a kényszerintézkedés határidejét, mert fennáll a veszélye, hogy a szabadlábon védekező terhelt bizonyítékokat próbálna eltüntetni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.