Fény derül a Juhász minisztersége alatti repülőbeszerzés részleteire?

Folytatják a nyomozást a szocialista Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején megvásárolt ukrán An–26-os katonai szállító repülőgép ügyében.

PR
2011. 11. 09. 4:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csampa Zsolt fideszes országgyűlési képviselő még júliusban élt beadvánnyal a gyanús gépvásárlással kapcsolatban. Széplaki Nagy Gábor, a vádhatóság helyettes szóvivője a lapnak elmondta: a beadvány megítélésük szerint az ügy szempontjából jelentős új tényeket és körülményeket tartalmaz, és ezek indokolják a büntetőeljárás folytatását.

A szocialista Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején megvett An–26-os szállító repülőgép beszerzésében számos gyanús körülmény felmerült. Hivatalosan például még meg sem alakult, de már szemlézett is az a bizottság Ukrajnában, amely a gépet tekintette meg a vásárlás előtt. A járművet nemcsak az érvényes piaci ár többszöröséért, hatszázmillió forintért, közbeszerzés nélkül, hanem rendkívül gyorsan, kapkodva vásárolták meg egy ciprusi offshore cégen keresztül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.