Hűtlen kezelésre gyanakodnak

Több száz millió forintos kár érte a magyar államot, mikor Gráf József minisztersége alatt a földművelésügyi tárca indokolatlan módon utalt át milliókat a Magyarországi Leader Egyesületnek – írja a pénteki Magyar Nemzet.

2011. 11. 04. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

587,757 millió forintos kár érte az államot, mikor a Gráf József vezette földművelésügyi minisztérium szakmailag indokolatlan módon 783,6 millió forintot utalt át a Gyurcsány Ferenc kezdeményezésére megalakult Balegyenes szervezethez is köthető Magyarországi Leader Egyesületnek – állapította meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A revizori vizsgálat szerint a szerződésben foglaltakkal ellentétben az egyesületnek semmilyen személyi és tárgyi feltétele nem volt meg a pályázatban kiírt tevékenység végrehajtására. A 783,676 millió forintot a hazai költségvetés terhére fizették ki, mivel a szabálytalanságok miatt az európai uniós támogatást nem lehetett lehívni.

A BRFK rámutatott: alapos a gyanúja annak, hogy a vidékfejlesztési tárca döntéshozói a pályázattal kapcsolatban elkövették a hűtlen kezelés bűntettét, miközben tudhatták, hogy cselekedetük szabálysértő.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.