Újabb felső vezetőt gyanúsítanak

Hűtlen kezeléssel gyanúsítják az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgató-helyettesét is.

WA
2012. 03. 22. 4:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BRFK szóvivője csak annyit közölt: különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják az illetőt, de a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő honlapján olvasható adatokból kiderül, hogy Somkuti Istvánról van szó, aki az ÁPV Zrt. privatizációs igazgatóságának ügyvezető igazgatója, majd vezérigazgató-helyettese volt.

Már korábban meggyanúsították Kamarás Zoltánt, az ÁPV volt társasági portfólióért felelős igazgatóját, és Varga Zsuzsannát, a társaságokért felelős volt ügyvezető igazgatót; őket is különösen jelentős hátrányt okozó hűtlen kezeléssel.

Az ügy fő gyanúsítottja egyébként a Magyar Posta volt vezérigazgatója, Szabó Pál, aki a Gyurcsány-kormány közlekedési minisztere is volt. A posta korábbi vezérigazgató-helyettesét és volt beruházási igazgatóját is meggyanúsították.

Mint ismert, tavaly decemberben vételáron, nyereség nélkül visszavásárlásra ajánlotta fel a postapalotát a magyar államnak az ingatlant megvásárló WPR Primus Kft., ha „bármilyen kár érte a magyar államot az ingatlan eladásával”. A kft. azt is közölte, hogy az épület tulajdonjogát 2008-ban nyilvános pályázaton, legmagasabb árajánlattevőként, jóhiszeműen eljárva vásárolta meg.

Négy éve a Magyar Nemzet számolt be arról először, hogy a posta eladja a budai Krisztina körúton található központját, s havi négyszázezer euróért, akkori árfolyamon mintegy százmillió forintért bérel új székházat a Népfürdő utcai Gateway Business Centerben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.