66 milliárd forintos hasznot húztak a fővárosból

Őszre fővárosi kézbe kerülhet a Fővárosi Csatornázási Művek is.

WA
2012. 04. 02. 2:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Heteken belül aláírom a Fővárosi Vízművek Zrt. visszavásárlása előtt utat nyitó szándéknyilatkozatot a közszolgáltató külföldi résztulajdonosaival” – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Tarlós István.

A főpolgármester emlékeztetett: a Fővárosi Közgyűlés múlt hétfőn elfogadott határozata egybevág a kisebbségi részvényesekkel kötött előzetes egyezséggel. Így ha kilencven napon belül mégsem jönne létre az ügylet, a főváros él a rendkívüli felmondás lehetőségével. A francia Suez Environnement SA, a német RWE Aqua GmbH és közös társaságuk, a Hungáriavíz Zrt. által birtokolt, több mint 25 százaléknyi részvény visszaszerzéséhez a főpolgármesternek több dokumentumot is alá kell írnia a befektetőkkel. Elsőként a Demszky-érában 16,5 milliárdos bevételért tizenöt éve kötött privatizációs szerződés megszüntetéséről és elszámolásáról, majd a tényleges adásvételről szóló megállapodás kerülhet a tárgyalóasztalra.

Ahogy azt az MNO korábban közölte, szándéknyilatkozatot fogadott el a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Vízművek kisebbségi részvénycsomagjának visszavásárlása kapcsán a múlt hétfői rendkívüli ülésen. A főváros az 1997-ben kötött szerződésben előírt összeghez képest 1,4 milliárd forinttal kedvezőbb összegért juthat hozzá a társasághoz, s a városban maradhat a következő tíz évben kifizetendő mintegy 33 milliárd forintos menedzsmentdíj is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.