Kalandos ingatlanügylet: nem hagyja magát a MÁV

A MÁV jogi lépéseket tehet annak a két szolnoki ingatlannak a visszaszerzésére, amelyet a vasúttársaság korábbi vezetése adott el 2004–2005-ben a piaci ár töredékéért.

WL
2012. 04. 18. 4:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MÁV menedzsmentje az ingatlanok értékesítésével kapcsolatos vizsgálathoz minden segítséget, információt megadott a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalnak (Kehi), amely a múlt héten büntetőfeljelentést tett az ügyben hűtlen kezelés gyanújával – tették hozzá a vasúttársaságnál.

Mint ismert, a Kehi vizsgálata feltárta, hogy a két területet a MÁV mindössze 35,6 millió forintért adta el 2004 decemberében, illetve 2005 januárjában az egykori MSZMP-s, majd MSZP-s Hámori Csaba résztulajdonában álló Balo Kft.-nek. Az MSZP közeli cég egyesítette a két ingatlant, és egy hónappal később az eredeti vételár csaknem ötszöröséért, 167 millió forintért továbbadta azt a Tesco projektcégének, amely 54 milliós haszonnal értékesítette az ingatlant a Tescónak – írja a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.