Mappa Oviról és Bajuszról – tagad a volt titkosszolgálati vezető

Laborc Sándor tagadta az ellene felhozott vádakat a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa előtt zajló büntetőperben hétfőn – értesült a Magyar Nemzet.

PR
2012. 04. 17. 3:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy személy, köztük Laborc Sándor, a polgári elhárítás egykori főigazgatója ült a vádlottak padján hétfőn. Hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt emelt vádat ellenük a közelmúltban a katonai ügyészség. Az első tárgyalási napra hat tanút idézett be a bíróság, akik a lap információi szerint nagyrészt a Nemzetbiztonsági Hivatal (ma Alkotmányvédelmi Hivatal) munkatársai voltak. A Magyar Nemzet úgy tudja, Laborc érdemi vallomást tett. Zamecsnik Péter ügyvéd azt mondta, védence tagadta a vele szemben megfogalmazott vádakat. Azt, hogy Laborc mellett ki az ügy három másik vádlottja, nem lehet pontosan tudni. A tárgyalás jövő hétfőn folytatódik.

Mint ismert, Laborc és társai ellen 2010 februárjában rendeltek el nyomozást. Az ügyben az első feljelentést – még a Bajnai-kormány idején – Balajti László tette, aki a Bajnai-kabinet alatt vette át a polgári elhárítás vezetését Laborc Sándortól. Az átadás-átvételkor ugyanis az NBH számítógépein több olyan híváslistát és cellainformáció-elemzést találtak, amely parlamenti politikusokat érintett. Laborc hivatali laptopján „Ovi” és „Bajusz” nevű mappákba mentette a vélhetőleg Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról szóló adatsorokat.

A vád része az a feljelentés is, amelyet Demeter Ervin mint a parlament nemzetbiztonsági bizottságának akkori alelnöke tett, miután az általa vezetett albizottság kivizsgálta a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. ügyének körülményeit.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.