„Sok konkrétumot nem mondtak”: kirúgták a polgármestert

Feloszlott a tompai képviselő-testület, a polgármester továbbra is küzd az átlátható viszonyokért.

Kovács András
2012. 04. 18. 13:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hét igen szavazattal feloszlatta magát a tompai képviselő-testület, és így az én megbízatásom is megszűnt – mondta el az MNO-nak Homoki-Szabó Róbert, a település 2010-ben megválasztott vezetője. Az új választást három hónapon belül megtartják, amelyen ismételten indulni kívánok – tette hozzá. Homoki-Szabó ismertetése szerint a helyi képviselők egy országos lejárató kampányra hivatkoztak, valamint arra, hogy egyoldalúan tájékoztatta a folyó ügyekről a lakosságot. „Sok konkrétumot nem tudtak mondani, miért van szükség az új választásra.”

A polgármester tájékoztatása szerint az 1,2 milliárd forintos csatornaberuházás támogatási szerződésnek aláírása előtt áll a település, így a feloszlatás miatt a beruházás tovább csúszhat. Homoki-Szabó elmondta, hogy a szerződést alá fogja írni, de nem kíván cégeket meghívni a beruházás tervezési szakaszára, mivel nem szeretné, ha a következő képviselő-testületre ilyen vállalásokat hagyna.

Keresi a hiteles személyeket

„Átláthatóbb, tiszta viszonyokat szerettem volna, ami bizonyos személyek érdekeit sértette.” Bízom benne, hogy a lakosság többsége értékeli az erőfeszítéseimet, így ismételten bizalmat kaphatok – fogalmazott Homoki-Szabó. Keresem azokat a hiteles helyi személyiségeket, akik mögém állnának a kampányidőszakban, és ezt követően olyan testület jöhetne létre, amely támogatja a kezdeményezéseimet – hangsúlyozta a polgármester.

Kovács Gábor, a képviselő-testület tagja az MNO-nak elmondta, a polgármester a megválasztását követően jelezte feléjük, hogy nem kíváncsi a képviselői véleményekre, csak a saját feje után hajlandó menni, ezt vegyük tudomásul, ha tetszik, ha nem. Normálisnak nevezhető önkormányzati munka nem folyik, évente 25-30 ülést tartunk, de érdemi előterjesztések nem kerülnek elénk – tette hozzá.

Mindent szóvá tett

Kovács rámutatott arra, hogy a csatornaberuházás nem szenved semmilyen hátrányt, ők eddig is támogatták a beruházást, a felmondási idő alatt is támogatni fogják, a projekt elindulása 2013 márciusa előtt nem várható. A hibásan kivitelezett uniós projektek kapcsán úgy vélekedett, a műszaki terveknek nem megfelelő kivitelezést eddig is szóvá tette, és ezután is szóvá fogja tenni.

A kidőlt zászlórúdról szóló szakértői vélemény a polgármester egyéni megrendelésére készült, tele van valótlanságokkal, és ő erre a véleményre alapozva kívánt volna bírósági pert indítani, amit mi a tények ismeretében nem tudtunk támogatni – mondta Kovács. Az illetékes szervek már több, a polgármester által tett feljelentést elutasítottak, mert a benyújtott bizonyítékok nem támasztották alá a véleményét – hangsúlyozta a képviselő. Kovács szerint a mutyizás kivizsgálásában mindig partnerek voltak, de az elébünk került anyagok soha nem voltak előkészítve annyira, ami az érdemi kivizsgálást segítette volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.