Elinternetezett pénzek

Hamarosan lezárulhat a nyomozás a széles sávú internet kiépítésére az első Gyurcsány-kormány idején törvénytelenül felvett uniós pénzek ügyében.

tt
2012. 09. 04. 2:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négy gyanúsítottja van annak a büntetőeljárásnak, amelyet jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és az Európai Közösségek pénzügyi érdekeinek megsértése miatt folytat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága tavaly óta – értesült a Magyar Nemzet. Hogy ki ez a négy gyanúsított, azt a NAV bűnügyi szóvivője, Sárközi Alexandra egyelőre nem árulta el. Csupán annyit közölt: a nyomozást hamarosan befejezik, és akkor adnak majd bővebb tájékoztatást.

A büntetőügyről a lap számolt be elsőként még tavaly. A történet 2005–2006-ig, az első Gyurcsány-kormány időszakáig nyúlik vissza, amikor több MSZP– SZDSZ-es vezetésű település és kistérségi társulás valótlan tartalmú számlákkal igazolta a széles sávú internet kiépítésére felvett uniós támogatásokat, illetve az internetes hálózatokat nem vagy csak részben építette ki. A visszaélések miatt több feljelentés érkezett a hatóságokhoz, közöttük Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosé, akinek a vizsgálata több száz millió forintos visszaélést tárt fel. Budai Gyula jelentése szerint már az uniós pályázat kiírása előtt kiszivárogtak annak feltételei az akkori MSZP–SZDSZ-es kormányhoz közel álló cégekhez és egyes önkormányzatokhoz.

A teljes cikket a Magyar Nemzet keddi számában olvashatják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.