MÁV Informatika: panasszal éltek

Panaszt jelentett be a MÁV Informatika (MÁVI) Zrt. képviselője a Fővárosi Főügyészség nyomozást megszüntető határozata ellen.

TK
2012. 09. 05. 2:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet korábban beszámolt arról, hogy kétséget kizáróan bizonyítható bűncselekmény hiányában a MÁV Informatikánál lefolytatott nyomozás egy gyanúsítottjával szemben sem emelt vádat az ügyészség, s megszüntette a nyomozást.

Több mint két évig tartó nyomozás eredményeként a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztálya májusban hűtlen kezelés, orgazdaság és magánokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt a MÁV Informatika Zrt. tizennégy volt vezető tisztségviselőjével szemben tett vádemelési javaslatot. A nyomozás Hónig Péter akkori közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter visszaélésekről tett feljelentése alapján indult. A rendőrség gyanúja szerint a cég vezető beosztású tagjai indokolatlan szerződéseket kötöttek különféle vállalkozásokkal, s ezek képviselői tízmilliós összegeket vettek fel a cégtől el nem végzett munkákért. A társaságot ezzel mintegy 30 millió forint vagyoni hátrány érte.

A rendőrség szerint megalapozott gyanú volt arra is, hogy a zrt. vezető tisztségviselői olyan utazásokon vettek részt, amelyek valódi célja magánjellegű volt (például külföldi sportesemény), s ezzel újabb többmilliós kár érte a céget. A nyomozó hatóság azt is megfogalmazta, hogy a volt vezetők ezenkívül több személyt tényleges munkavégzés nélkül foglalkoztattak és fizettek, negyvenmillió forint kárt okozva a vasúttársaságnak.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.