Zárolták az ellenőr vagyonát

A lap értesülései szerint Sz. László műszaki ellenőr gyanúsítotti kihallgatásán elismerte: súlyos szabálytalanságok történtek.

TK
2012. 09. 05. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap információ szerint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága júniusban zárolta a lakását és a bankszámláit annak a szeghalmi műszaki ellenőrnek, akit a széles sávú internet kiépítésére szóló 2005-ös uniós pályázatok kapcsán csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítottak meg.

A Magyar Nemzet úgy tudja, az adónyomozók azzal gyanúsítják Sz. Lászlót és három bűntársát, hogy mindhárom pályázatnál megtévesztették a kiírót, vagyis az SZDSZ-es Kóka János vezette Gazdasági és Közlekedési Minisztériumot, és már korábban elkészült internetes hálózatokat számoltak el úgy, mintha azok a pályázati pénzből készültek volna el. Emellett jelentősen túlszámlázták a beépített eszközöket, s így mindösszesen 262,3 millió forint kárt okoztak.

A lap értesülései szerint Sz. László műszaki ellenőr gyanúsítotti kihallgatásán elismerte: súlyos szabálytalanságok történtek, de azt állította, ő azokat jelentette a kistérség vezetőinek. Megemlítette: ő is tudott a túlszámlázásokról, s amikor ilyen számlák kerültek elé, azokat nem írta alá, hanem elküldte a Hír Televíziónak.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.