Márciusban állnak bíróság elé Szilvásyék

A Debreceni Törvényszék március 12-én kezdi az úgynevezett kémbotrány tárgyalását – értesült a Magyar Nemzet.

BL
2012. 01. 19. 2:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint Szigula Ildikó, a bíróság szóvivője a lapnak elmondta: a katonai tanács a kiemelt, a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati karát érintő ügyet 13-án is tárgyalja, és ekkor dönthetnek a további tárgyalási napok kijelöléséről. Az államtitoknak minősülő eljárást a tanács zárt ajtók mögött folytatja, és a per során csak az ügydöntő határozat rendelkező részének kihirdetése lesz nyilvános.

A vádirat szerint Galambos Lajos, a polgári elhárítás volt főigazgatója kémkedés, utódja, Laborc Sándor bűnpártolás, Szilvásy György korábbi titokminiszter felbujtás, míg Püski László, az orosz hátterű biztonságtechnikai cég tulajdonosa bűnsegédlet miatt vonható felelősségre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.