Hat oldal 4,5 millióért

A Leader-program nyíregyházi munkaszervezetének gazdálkodása miatt készül feljelentést tenni Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos.

WA
2012. 02. 18. 6:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel húszmilliós károkozást tárt föl a vizsgálat a Nyírség Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesületnél, melynek korábban Demendi László volt MSZP-s országgyűlési képviselő volt az elnöke. Az egyesület kifogásolható szerződéseket kötött a Híd az Együttműködésért Kht.-vel, melynek vezetője, Tisza András egyúttal a Leader-egyesület munkaszervezeti vezetője is volt.

Budai kiemelte azt az esetet, mikor 4,5 millió forintért megrendeltek egy „szakmai megállapításokat nélkülöző”, hatoldalas „stratégiai programot”, miközben ennek a programnak az elkészítése az egyesület kötelező feladatai közé tartozott volna. Ezen felül a munkaszervezet a Híd Kht.-tól bérelte az irodáját 2008 decemberétől havi 360 ezer forintért. A vizsgálat során több olyan milliós számlát is találtak a könyvelésben, amelyek mögött nem álltak teljesítésigazolások, dokumentáció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.