V. László az ügyészségen tesz részletes vallomást

Részletes, érdemi vallomást tesz a Központi Nyomozó Főügyészségen V. László, és kérdésekre is válaszol szerdán.

MNO
2013. 07. 17. 12:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyben bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt nyomoznak. Az ügyvéd hangsúlyozta: védence nem volt sem szervezője, sem vezetője bűnszervezetnek, nem kapcsolódnak hozzá a Hajógyári-szigeten esetlegesen elkövetett, kábítószerrel vagy prostitúcióval kapcsolatos cselekmények. Hozzátette: V. Lászlónak nincs köze a Hajógyári-szigeten eltűntekhez, sem pedig P. Tamáshoz, aki ellen Prisztás József meggyilkolása és több más súlyos bűncselekmény miatt folyik eljárás.

Ügyfelét hivatalos személy által társtettesként elkövetett vesztegetés gyanújával hallgatják ki, védence a Központi Nyomozó Főügyészség eljárását korrektnek tartja – mondta Futó Barnabás.

A gyanú szerint V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, és neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek az volt a feladata, hogy ezek a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens szórakozóhelyeken viszont a rendőrök razziákat tartsanak.

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre 2012. június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként. V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A fekete sereg vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban többet is elmondott.

 

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott vállalkozó külföldre menekített.

 

A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

 

Két gyanúsítottal bővült a rendőrségi vesztegetési botrány terheltjeinek köre. Egyikük a gyanú szerint tagja volt az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült V. László vezette bűnszervezetnek – értesült a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.