Házi őrizetben V. László rendőri bűntársai

Ismét házi őrizetben a főrendőrök, V. László bűntársai már nem mozoghatnak szabadon.

Swendt Pál
2013. 12. 18. 14:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Információink szerint a táblabíróság szerdán döntött a kényszerintézkedés szigorításáról, amellyel helybenhagyták a főügyészségnek a Fővárosi Törvényszék által hozott enyhítés miatt benyújtott fellebbezését. A végzés azt jelenti, hogy a gyanúsítottak a továbbiakban nem mozoghatnak szabadon lakóhelyükön, hanem otthonukban kell tartózkodniuk. A házi őrizet betartásának ellenőrzésére a négy terheltet más nyomkövető jeladóval látja el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Mint arról beszámoltunk: a törvényszék november végén V. Lászlóval, majd napokkal később a volt rendőrtisztekkel szemben is enyhítette a korábban meghatározott kényszerintézkedést. A végzéssel szemben a KNYF azzal jelentett be fellebbezést, hogy csak a gyanúsítottak házi őrizetben tartásával biztosítható az eljárás sikeres befejezése. V. László ügyében a csütörtöki napon dönthet a másodfokon eljáró bíróság.

A főügyészség jelenleg tizenhat személyt gyanúsít azzal, hogy tagjai voltak a vállalkozó által létrehozott bűnszervezetnek. Köztük azt a négy egykori főrendőrt, akit a hivatali vesztegetéssel gyanúsított vállalkozóval egy időben, tavaly májusban vettek őrizetbe. Őket bűnszervezetben, folytatólagosan és üzletszerűen, vezető beosztású hivatalos személy által, kötelességszegéssel elkövetett vesztegetéssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják. K. Tamás és K. Attila a BRFK, illetve H. Lajos, valamint G. Imre a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori magas beosztású főtisztjei a gyanú szerint rendszeres „fizetést” kaptak az ügy főszereplőjétől. A nyomozó hatóság szerint a vállalkozó bizalmi embere azért adott át rendszeresen százezres, illetve milliós nagyságrendű összegeket az egyenruhásoknak, hogy főnöke szórakozóhelyei zavartalanul, illegális rendőri védelem alatt működjenek, a konkurens mulatóhelyeken pedig a bezárás érdekében razziákat tartsanak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.