Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Fapál-ügyek újratöltve

Januárban több tárgyalásra készülhet a volt államtitkár, Fapál László.

2014. 01. 06. 3:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két tárgyaláson is vádlottként kell megjelennie – az eddigi információk szerint – január 17-én Fapál Lászlónak, a Honvédelmi Minisztérium (HM) egykori közigazgatási államtitkárának. A szocialista Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején államtitkárként tevékenykedő nyugállományú ezredes ugyanis másodrendű vádlottja az úgynevezett tábornokpernek, amelynek másodfokú tárgyalásának kezdetét az említett időpontra tűzte ki a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa.

A bizonyítási eljárás újbóli megnyitását nem tervezik ebben az ügyben, az eddigi nyomozati és bírósági iratok alapján hozhatják meg a döntést.

A vád szerint a szocialista–szabad demokrata kormányok alatt, 2002 és 2009 között a HM-ben egy bűnszervezet működött, 16 katonai vezető ül vesztegetés miatt a vádlottak padján. Fapál László egykori közigazgatási államtitkárt és társait első fokon felmentették. Ez az ügyészségen megdöbbenést keltett, hiszen azokat sem ítélték el, akik az eljárás során elismerték, hogy kisebb-nagyobb összegeket fogadtak el borítékban egyes állami megbízásokért cserébe a munkára jelentkező vállalkozóktól.

Szintén január 17-én kell megjelennie a Pesti Központi Kerületi Bíróságon Fapálnak, ahol a lakásügy néven elhíresült eljárás folytatódik.

A teljes cikket a hétfői Magyar Nemzetben olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.