Tarlós: A BKK vizsgálata nem troliügy

A főpolgármester szerint az utolsó csepp volt a pohárban a jelen állás szerint megbukott több milliárdos trolibuszbeszerzés.

2014. 04. 14. 2:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak ráirányította a figyelmet a trolibeszerzés ügye arra, hogy ki kell vizsgálni, mi történik valójában a Budapesti Közlekedési Központnál (BKK) – közölte lapunkkal Tarlós István (Fidesz–KDNP) főpolgármester. Elmondta: nem mindennapi eset, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) „elkaszáljon” egy EU-forrásokból finanszírozott járműbeszerzést, mint ahogy tette április 7-én.

– Ezzel nemcsak 24 új trolibusz és 3,4 milliárd forintos uniós forrás került veszélybe, de felveti azt a kérdést, hogy Budapest egyik legfontosabb közszolgáltatójánál miként mennek a dolgok. Egy másik ügyben például előfordult, hogy a társaság vezérigazgatója, Vitézy Dávid az általa benyújtott előterjesztés megszavazására agitálta a BKK igazgatósági tagjait, miközben azt a döntéskor saját maga nem támogatta. Ez nem természetes – szögezte le Tarlós István.

Információnk szerint az egy héttel ezelőtti KDB-határozat nem egyenlő azzal, hogy az uniós források elvesztek, és a remélt trolibuszok ne érkeznének meg 2015 végéig. Ugyanakkor a főpolgármester-jelöltként a többi balliberális párt által is elutasított MSZP-s Horváth Csaba máris „Tarlósék alkalmatlanságáról” adott ki közleményt, amelyben a szocialisták fővárosi frakcióvezetője a BKK-vezér azonnali menesztésére adott ki „utasítást”. – Az, hogy Horváth Csaba mit mond, nem érdekel, akkor szóljanak, ha a sok jelölt közül egy, vagy legalább kettő marad – reagált erre a főpolgármester. Vitézy Dávid lapunknak azt mondta: Horváth Csaba valótlanságokkal vádaskodik. Emlékeztetett: a 2010 előtti „nulla” helyett az új városvezetés idején százmilliárd forintot nyertek járműbeszerzésre.

A teljes cikket a Magyar Nemzet hétfői számában olvashatja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.