Álnéven akart vesztegetni egy DK-s?

A VÉSZ feljelentése alapján indult nyomozást a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette.

2014. 07. 17. 3:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éliás lapunknak elmondta: ezután rákeresett Dvorcsák nevére az interneten, s az egyik közösségi portálon megtalálta, mégpedig ugyanazt az embert, aki magát Reizer Gyulának kiadva arra próbálta őt rávenni, hogy a VÉSZ ne indítson akciót ellene cégének tartozása miatt. Éliás Ádám az összeget nem fogadta el, hanem feljelentést tett, és a rendőrségnek megadta az illető telefonszámát és személyleírását – így derítette ki a rendőrség, hogy kit takar az álnév.

Lapunk megtudta: Dvorcsák Gyula 2010-ben az MSZP önkormányzatiképviselő-jelöltje volt Erdőkertesen, ám nem szerzett mandátumot. Később átlépett a Demokratikus Koalícióba, és internetes megnyilvánulásai szerint jelenleg is annak erdőkertesi szervezetében politizál. A privát oldalára feltett képen Gyurcsány Ferenccel látható egy 2012-es Kossuth téri tüntetésen. Éliás szerint így világos, hogy a VÉSZ és az ő lejáratási kísérletének hátterében Gyurcsány pártja állhat. Erre két okuk is lehetett. Egyrészt 2007–2008-ban sokat bírálta az akkori „hazug, cinikus, ordaskapitalista kormányzatot”, másrészt számos konfliktusa volt a Gyurcsányhoz közel álló oligarchákkal. A rendőrségtől tegnap nem sikerült megtudnunk, miért szüntették meg az ügyben a nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.