Sukoró-ügy: Lauderék újabb pert vesztettek

A bíróság nem jogerős ítélete kimondta, a KC Bidding megszegte a kaszinókoncessziós szerződést.

2014. 07. 10. 3:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Első fokon pert vesztett a Ronald S. Lauder amerikai üzletember érdekeltségébe tartozó KC Bidding Kft. a magyar állammal szemben a sukorói kaszinókoncessziós szerződés ügyében tegnap – tudtuk meg Bártfai Beatrixtól, a felperes magyar állam jogi képviselőjétől. A Fővárosi Törvényszék nem jogerős döntése értelmében a KC Biddingnek a kaszinókoncessziós szerződés megszegéséért mintegy 88 millió forintnyi késedelmi kötbért kell fizetnie, mivel a meghatározott időpontokig nem adott tájékoztatást az államnak a King’s City-beruházás megvalósításának a folyamatáról, holott a szerződés szerint ezt félévente meg kellett volna tennie. A koncessziós perben az állam a beszámolási kötelezettség megszegéséért kamatokkal együtt 1,2 milliárd forint késedelmi kötbért követelt a koncesszióba vevőtől.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.