A hagyományos értékek mellett modernizálnák a Kúriát

A szervezeti modernizáció és a hagyományos bírói értékek megőrzése a legfőbb cél.

RZ
2014. 12. 12. 22:26
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wellmann György, a Kúria Polgári Kollégiumának vezetője elmondta, hogy az utóbbi időben legtöbb energiájukat a devizahiteles ügyek intézése vette igénybe: születtek jogegységi döntések, és jelenleg a pénzintézetek néhány tucatnyi, az állam ellen egyoldalú szerződésmódosításokkal kapcsolatban indított perének felülvizsgálata zajlik.

A magánszemélyek bankok ellen korábban indított, nyáron felfüggesztett mintegy 12 ezer pere a törvény értelmében a felülvizsgált pénzintézeti elszámolások bírósági bejelentése után folytatódhat – tette hozzá a kollégiumvezető.

Elmondta azt is: a közterületen intézkedő rendőrök képmásának nyilvánosságra hozásával kapcsolatban a napokban kezdeményezett jogegységi eljárást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.