Bringára pattannak a polgárőrök

A 37,4 millió forintból megvásárolt bicikliket hétfőn adták át Budapesten.

LR
2014. 12. 08. 17:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 37,4 millió forintból megvásárolt bicikliket hétfőn adták át Budapesten. Az ünnepségen Papp Károly országos rendőrfőkapitány felidézte: tavasszal tett ígéretet arra, hogy az ORFK-OBB támogatja a polgárőrök baleset-megelőzési, bűnmegelőzési munkáját, és kerékpárokat, illetve motorokat szereznek be. Jelezte: a jövő év első negyedévében 16 millió forint értékben 30 motorkerékpárral járulnak hozzá a polgárőr egyesületek közterületi szolgálatellátásához, és ettől az állampolgárok szubjektív biztonságérzetének további javulására számít.

Az országos főkapitány úgy értékelte: Magyarországon a közrend és a közbiztonság az idén is szilárd és szélsőségektől mentes volt, amihez a polgárőrség munkája is hozzájárult.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke a kétezer polgárőr egyesület és a mintegy 50 ezer, igazolvánnyal rendelkező polgárőr nevében megköszönte a támogatást. Elmondta: a polgárőrségnek 1500 gépjárműve van, döntő többségüket a rendőrség adta, a mostani fejlesztéssel pedig mintegy 800-ra nőtt a kerékpárjaik a száma, és mindet a rendőrségtől kapták. Mindez azt jelenti, hogy a rendőrség gondoskodik a polgárőrségről, amelyet a rendőrség civil szervezetének nevezett.

Túrós András arról is beszélt, hogy jövőre 1 milliárd 50 millió forinttal támogatja a költségvetés a polgárőrséget, és már harmadik éve több mint egymilliárdos a támogatásuk. Úgy véli, ezt minden polgárőrnek tisztességes, aktív szolgálattal kell meghálálnia. A fehér, „Polgárőrség” feliratú kerékpárokkal járőrszolgálatot fognak ellátni a polgárőrök.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.