Elutasították a Nyers elleni feljelentést

Az egykori kommunista pénzügyminiszter ellen a Jobbik alelnöke, Novák Előd tett feljelentést.

2014. 12. 31. 4:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől megtudtuk: a feljelentés mellett „egyéb, más eljárásban beszerzett releváns iratokat” is megvizsgáltak, és ezek alapján megállapították, nincs olyan adat, amely alátámasztaná, hogy „a feljelentett személy a Nagy Imre és társai ellen folyó büntetőeljárást befolyásolta volna, illetve ilyen tevékenységének eredményeként került volna sor nevezettek elítélésére, valamint hogy jogellenes fogvatartásuknak bármilyen formában részese volt”.

Az egykori kommunista pénzügyminiszter ellen a Jobbik alelnöke, Novák Előd tett feljelentést még november elején felbujtóként elkövetett emberölés, jogellenes fogva tartás és bűnpártolás miatt. Szerinte Nyers Rezső az MSZMP Központi Bizottságának (KB) tagjaként szerepet vállalt többek között Nagy Imre és társai kivégzésében, hiszen a KB 1957. december 21-i zárt ülésén szavazatával támogatta az eljárás lefolytatását. A feljelentés idézett Nyers akkori fölszólalásából is: „A tömegek felé Nagy Imre árulását kell újra bizonyítani, a párton belül viszont azt, hogy miért nem valamennyi ellen indult eljárás.”

Jogellenes fogva tartás és más bűncselekmények gyanújával október 14-e óta ismeretlen elkövető ellen folytat eljárást a Budapesti Nyomozó Ügyészség a kommunista időszak internálásai, politikai okból történt kitelepítései miatt – emlékeztetett Bagoly Bettina. A főügyészségi szóvivő jelezte: ez ügyben jelenleg is iratbeszerzés folyik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.