Erős havazásra figyelmeztet a katasztrófavédelem

Az autósok csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak.

mr
2014. 12. 27. 14:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt is hangsúlyozta, hogy elengedhetetlen a téli gumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék.

Indulás előtt érdemes tájékozódni az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról – olvasható a közleményben, amely arra is kitér, hogy a havazást helyenként erős szél is kísérheti, a legerősebb széllökések elérhetik az óránkénti 70 kilométert.

Az időjárási előrejelzések nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, az aktuális útviszonyok pedig a Magyar Közút információs portálján. A részletes előrejelzést az alábbi linken olvashatja.

Szlovéniában szintén komoly havazás várható, az ottani hatóságok jelzése szerint szombatról vasárnapra virradóra. Az autópályákon fennakadások fordulhatnak elő, ezért az OKF arra kéri a teherautóval, illetve kamionnal közlekedőket, hogy útjukat lehetőleg még szombat este előtt fejezzék be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.