Gazdaságpolitikai fordulatot akar a Jobbik

A Jobbik gazdaságpolitikai fordulatot sürget, s a hazai tulajdonú vállalkozások fellendítését szorgalmazza. Balczó Zoltán, a párt európai parlamenti képviselője vasárnapi sajtótájékoztatóján szembenézést sürgetett, jelezve, hogy a költségvetési hiány szinten tartását, a GDP és az ipari termelés növekedését a sajtó egy része kiragadott adatokkal pozitívumként tálalja.

MNO
2014. 12. 21. 18:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A politikus arról beszélt, hogy az egy főre jutó vásárlóerőt tekintve ugyanakkor Magyarország a 31. az európai országok rangsorában, Szlovákia helyzete is csak „vágyálom”. A GfK adataira hivatkozva jelezte, hogy a visegrádi országokat nézve Magyarországon átlagosan havonta 127 ezer forint jut egyebek mellett hiteltörlesztésre, ruházkodásra, közlekedésre és élelemre, míg Szlovákiában 194 ezer, Csehországban 180 ezer, Lengyelországban 159 ezer forintot költhetnek ugyanerre. A rangsort két nem uniós tagállam és két törpeállam vezeti – hívta fel a figyelmet, hozzátéve, hogy Luxemburg 340 multicéggel kötött megállapodása viszont milliárdokkal károsított meg más országokat Jean-Claude Juncker miniszterelnöksége és pénzügyminisztersége idején.

Balczó Zoltán értékelése szerint Magyarországon a hazai tulajdonú, elsősorban élelmiszer-ipari vállalkozásokat kellene fellendíteni, és külföldi felvevőpiacot teremteni számukra. Egyúttal bírálta, hogy a kormány a külföldi kapcsolatépítéseknél olcsó, kiszolgáltatott munkaerőt ígér.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.