Izsáki rémtörténet: élete végéig börtönben ülhet a rendőr

A Kecskeméti Törvényszék első fokon ítéletet hirdetett a két izsáki rendőrrel szemben.

HZS
2014. 12. 17. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészség szerint az első- és másodrendű vádlott április 8-án 17 óra körül Orgoványon intézkedett a sértettel szemben, mert olyan bejelentés érkezett az izsáki rendőrőrsre, hogy a férfi egy lopás elkövetője lehet. Az elsőrendű vádlott közölte a sértettel, hogy előállítják, hátrabilincselték a kezét, és az őrsre szállították. Ezután egy székre ültették a férfit, és az első- és másodrendű vádlott mintegy két órán át felváltva és együtt is nagy erővel bántalmazta a sértettet azért, hogy a bűncselekményről vallomást tegyen, annak elkövetését ismerje be.

A sértett a két órán keresztül tartó bántalmazás miatt rosszul lett, elájult, és vádlottak már hiába hívták a mentőt, hiába kísérelték meg az újraélesztést, a kiérkező orvos csak a halál beálltát tudta megállapítani.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség eredetileg halált okozó testi sértés bűntettével vádolta a két rendőrt, azonban az ítéletet már társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt mondta ki Surányiné Pólik Edina tanácsvezető bíró. Az ítélet szerint az elsőrendű vádlott 25 év letöltése után bocsájtható feltételes szabadlábra, míg a másodrendű vádlott fegyházbüntetése kétharmadának letöltése után kerülhet feltételes szabadlábra.

A per harmadrendű vádlottját – a bűncselekmény elkövetése óta leszerelt rendőrt – társtettesként elkövetett jogellenes fogva tartás bűntette és egyéb bűncselekmények miatt a törvényszék 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

A negyedrendű vádlottat – egy izsáki rendőrnőt – bűnsegédként elkövetett kényszervallatás bűntette miatt 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a törvényszék, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.