Kétmilliós kártérítés egy tanárnak 2006-ért

Az egyenruhások azért rontottak rá a férfira, mert megkérdezte tőlük, miért nincs rajtuk azonosító.

2014. 12. 13. 5:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bíróság kimondta: a rendőrség az intézkedésével megsértette a tanár személyes szabadsághoz, emberi méltósághoz és testi épséghez, egészséghez fűződő személyiségi jogait.

Amint azt a sértett jogi képviselője, Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője lapunknak elmondta: a másodfokú bíróság annyiban módosította az elsőfokú ítéletet, hogy a kártérítés kamatait nem a perindítás dátumától, 2012-től, hanem az elkövetés időpontjától, 2006. október 26-tól ítélte meg. Felidézte: a tanár ellen 2006 őszén az akkori koncepciós eljárások forgatókönyve szerint rendzavarás címén szabálysértési eljárást indítottak, ám azt végül megszüntették. Ez volt az egyik utolsó 2006. őszi kártérítési ügy, amelyben jogerős ítélet született.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.