Munkácsi önállóan akciózott, kizárták a frakcióból

A képviselő titkos találkozón vett részt, ahol alkut kötött és megállapodott a Jobbikkal – írja a közlemény.

TK
2014. 12. 12. 23:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlés szerint a képviselő önálló akcióba kezdett, politikai tárgyalásokat folytatott a polgármestert is adó Jobbik helyi vezetőivel, és minderről nem, vagy csak késve tájékoztatta az önkormányzati választáson őt támogató Fidesz–KDNP-t. Mint írták, az alpolgármesteri tisztséget vállalva megállapodott a Jobbikkal, biztosítva ezzel a Jobbik minősített többségét a tiszavasvári képviselő-testületben.

A közleményben megfogalmazottak szerint „Munkácsi Mihály december 8-án titkos találkozón vett részt, ahol alkut kötött és megállapodott” a Jobbikkal, hogy alpolgármesterré választása esetén támogatja Fülöp Erik polgármester javaslatait a döntéshozatalban. Továbbá szavazatával támogatja egy másik alpolgármester, a jobbikos Sipos Ibolya megválasztását is.

A tiszavasvári önkormányzati testület december 11-ei ülésén meg is választották a két alpolgármestert.

A közleményben megfogalmazták azt is, hogy Munkácsi Mihály az októberi önkormányzati választáson írásos kötelezettségvállalásban fogadta el a Fidesz–KDNP-s jelöltséget, a szervezetek teljes erkölcsi és anyagi segítségadását a kampányához.

Az októberi választáson Fülöp Erik (Jobbik) lett Tiszavasvári polgármestere. A testületbe rajta kívül öt jobbikos képviselő került be, valamint négy Fidesz–KDNP-s, illetve egy független. Egy választókörzetben szavazategyenlőség alakult ki, ott január 25-én tartanak időközi önkormányzati képviselő-választást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.