Nem fizethetnek üzemanyagkártyával a képviselők az útdíjért

Az országgyűlési törvény ezzel kapcsolatos módosítását a parlament igazságügyi bizottsága kezdeményezte a múlt héten.

MNO
2014. 12. 16. 10:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az országgyűlési törvény ezzel kapcsolatos módosítását a parlament igazságügyi bizottsága kezdeményezte a múlt héten, és a házszabálytól eltérve már kedden szavaztak volna róla, végül azonban ez nem történt meg.

Ismert: komoly felzúdulás követte a szerdai hírt, miszerint megszűnik az M0-s autóút díjmentessége. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium arról is tájékoztatott, hogy újfajta, megyei matricákat vezetnek be, amelyek egy évre ötezer forintba kerülnek majd. „Az arányos közteherviselés érdekében az M0-s egyes szakaszai és a teljes M31 kivételével megszűnik az idei év végéig még ingyenesen igénybe vehető szakaszok díjmentessége” – közölte a tárca.

A hírre számtalan települési, kerületi önkormányzat reagált, kérve az útdíjmentesség fenntartását, vagy a döntés átgondolását. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ugyanakkor azt hangsúlyozta, hogy a jövő évi költségvetés teljesítéséhez szükség van az eddig ingyenes körgyűrű és sztrádaszakaszok fizetőssé tételére. Portálunk megírta: európai uniós kötelezettség áll az M0-s egyes szakaszainak fizetőssé tétele mögött. Ezt Kovács Zoltán kormányszóvivő is megerősítette, mondván, az útdíjrendszer átalakítását az uniós és a hazai forrásokból épült útrendszerek egymáshoz való viszonyának rendezése kívánja meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.