Rehabilitálják a volt Lónyay-villát

A budapesti Várnegyedben oktatási és rendezvényközpontot és angol nyelvű doktori iskolát alakítanak ki.

HZS
2014. 12. 09. 22:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) az eredetileg Ybl Miklós tervei szerint épült és a II. világháborúban elpusztult volt Lónyay-villa helyén az eredeti tervek alapján fogja rehabilitálni a műemlék épületet. Az ingatlant a PADA a Budapanoráma Ingatlanforgalmazási és Hasznosítási Kft.-től vásárolta meg nettó 11,2 millió euró (3,42 milliárd forint) vételáron.

Az épületben oktatási és rendezvényközpont lesz ami, pénzügyi képzésekkel kapcsolatos rendezvényeknek és a kor követelményeinek megfelelő szakmai könyvtárnak is otthont fog adni. Továbbá a tervek szerint az alapítvány által szervezett előadások, kiállítások és más közösségi rendezvények helyszíneként szolgál majd.

A régi városháza műemlék épülete, amelyet az MNB versenytárgyalás keretében 1,85 milliárd forintért vásárolt meg a Magyar Tudományos Akadémiától, szintén az alapítvány tulajdonába került. Ebben az épületben a PADA egy angol nyelvű, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező doktori iskolát kíván üzemeltetni 2016 szeptemberétől.

Az ingatlanok megvásárlása a közvagyont, illetőleg a nemzeti célokat szolgáló közösségi vagyont is gyarapítja – hangsúlyozzák a közleményben. Az MNB által 2013-ban alapított PADA olyan tudományos műhelyek létrehozását tűzte ki céljául, amelyek a modern képzés megteremtésével, valamint kiemelkedő oktatási színvonal és kompetenciák biztosításával fórumot teremtenek a jövő generációk közgazdasági és pénzügyi szakemberei számára – áll az MNB közleményében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.