Beszakadt a jég, meghalt a jégszörfös

Meghalt egy jégszörfös a Balatonon vasárnap Örvényesnél – közölte az MTI-vel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) szóvivője.

BM
2015. 01. 04. 22:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tar Mihály tájékoztatása szerint a 62 éves férfi a mindössze 4-5 centiméteres jégen jégszörfözött az örvényesi szabadstrand előtti területen, majd eltűnt. Holttestét a riasztást követően nem sokkal megtalálták, ám speciális eszközök nélkül nem tudták megközelíteni. A VMSZ munkatársai egy felfújható mentőplatform használatával érték el a parttól 200-250 méterre lévő holttestet, majd a partra vitték, ahol átadták a hatóságoknak.

A VMSZ közleményében emlékeztet, hogy a jég sportolásra alkalmatlan, a változó időjárás nyomán vastagsága és felülete is egyenetlen. Sok helyen vannak a madarak által kifürdött lékek, melyek fölött pár milliméteres jéghártya lehet. A 62 éves férfi holttestét is egy ilyen nagyobb lékben találták meg az őt kereső kutatócsoport tagjai.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.