Kunhalmiék már pakolnak

A budapestiek várhatóan a II. kerületi pártirodájukban végzik a munkát.

Katona Mariann
2015. 01. 16. 6:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mai ülésén dönthet az MSZP budapesti elnöksége a szervezet költözéséről és az adatbázisuk frissítésének konkrét lépéseiről – értesült a Magyar Nemzet. Lapunk korábban beszámolt arról, hogy a Kunhalmi Ágnes fővárosi elnök által vezetett szervezet külön utakra lép, és kiköltözik a Jókai utcai székházból. A változás mindössze néhány embert érint. Új székhelyként több budai kerületi pártiroda is felmerült, információink szerint szinte biztosan a II. kerületi Fazekas utca lesz a befutó. Szocialista forrásaink szerint ott ugyanis rendelkezésre áll a megfelelő infrastruktúra, vagyis nem kell erre pénzt költeni.

A budapesti elnökség – alapvetően kis létszámú – üléseit várhatóan a jövőben már ott fogják tartani, a nagyobb fórumoknak, mint például a budapesti párttanácsnak ugyanakkor más budapesti irodájuk is helyet adhat majd. Az egyelőre kérdéses, hogy a költözés végleges-e; addig biztosan maradnak, míg a párt országos központjának helyzete nem rendeződik. A Jókai utcai székházból ugyanis kiköltöznek – az épületet árulják vagy bérbe adnák –, és az is biztosra vehető, hogy nem a Villányi úti konferencia-központba bútoroznak át.

Ugyancsak a mai ülésükön dönthetnek a fővárosi szocialisták adatbázisuk frissítésének, illetve újjáépítésének gyakorlati lépéseiről is. Lapunk már megírta, hogy a nemrégiben – egyébként országszerte – kinevezett új választókerületi szervezők feladata lesz, hogy a fővárosban elkezdjék egy naprakész nyilvántartás vezetését a pártot támogató, egy-egy választáson mozgósítható szavazókról. A tervek szerint néhány héten belül – egyelőre kísérleti jelleggel – Budapest mind a 18 választókerületében kijelölnek kerületenként egy-egy szavazókört, és az ott élőket egy, az országos politikát, illetve a helyi ügyeket is magában foglaló kérdőívvel keresik fel. Az ajtóról ajtóra járással egyúttal regisztrálják az ahhoz hozzájáruló szimpatizánsaikat is.

Szocialista informátoraink korábban hangsúlyozták, hogy mindez teljesen legális lesz, hiszen a szabályoknak megfelelően a szükséges lépéseket megteszik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz. A korábbinál aktívabb kapcsolattartásra is készülnek: minden kerületben prioritást kapna egy Facebook-oldal, illetve papír- vagy pedig e-mail alapú hírlevélrendszert is kialakítanak. A munkát rendszeres időközönként ellenőrzi majd a budapesti pártvezetés a választókerületi felelősökkel és a kerületi elnökökkel közösen.

MSZP-s forrásaink azzal indokolták a heteken belül induló adatbázis-frissítést, hogy időben el kell kezdeni felkészülni a helyi vagy országos választásokra, egy ilyen rendszer beéréséhez pedig idő kell. A választások előtti kampányra ezeknek már készen kell állniuk. Az újpesti időközi országgyűlési választáson elért győzelmük ugyanis szerintük azt bizonyította, hogy az eddig leginkább a Fideszhez köthető eredményes mozgósítás a baloldalon is működhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.