Marakodnak Veszprém miatt

Az LMP-t támadják a liberálisok, amiért nem állt be a baloldali jelölt mögé.

Katona Mariann
2015. 01. 07. 5:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liberálisokat vezető Fodor Gábor tegnap az LMP-t kezdte hibáztatni. Facebook-oldalán azt írta, hogy miután Schiffer Andrásék nem álltak be a baloldal által támogatott Kész Zoltán mögé, egyszerűbb lenne a pártnak „bevállalnia: semmi kedve támogatni egy olyan jelöltet, akinek esélye lenne a Fidesz kétharmadát megszüntetni. Jó nekik így, biztosítva Orbán Viktor többségét még legalább három évig”.

Schiffer nem sokkal később hasonló stílusban válaszolt, kiemelve, hogy „Fodor Gábor Fidesz-bérencezi az LMP-t”. „Gábor, most komolyan azt szeretnéd, hogy Tőled kérjünk tanácsot, hogyan lehet hozzájutni a legjobb minőségű plakáthelyekhez egy kampányban?” – tette fel a kérdést ugyancsak a közösségi portálon.

A jobbikos induló, Varga-Damm Andrea közben nyilvános vitára hívta jelölttársait a helyi televízióba, párttársai visszajelzését február elsejéig várja.

Már hétfő óta gyűjthetik az aláírásokat, akik a Navracsics Tibor uniós biztosi megbízatása miatt megüresedett parlamenti székért zajló voksoláson indulnának. Az LMP tegnap bejelentette, a párt életében rekordidő, egy nap alatt sikerült összegyűjteniük a szükséges számú támogatást, de még folytatják.

A Fidesz Némedi Lajost, a város alpolgármesterét indítja a februári voksoláson, míg a baloldal – az MSZP, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció, a liberálisok, az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért – egységesen a független Kész Zoltán mögé sorakozott fel. Az ellenzéki pártok azzal igyekeznek kampányolni, hogy a voksoláson a Fidesz–KDNP elveszítheti parlamenti kétharmados többségét. Több kormánypárti politikus, így például Kövér László házelnök szerint ugyanakkor már nincs jelentősége a kétharmadnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.