Nem jó szövetséges Karácsony Gergely

Zugló polgármestere nem tartotta be a korábban általa felrúgott megállapodás rendezésére tett újabb ígéretét sem.

Bákonyi-Szabó
2015. 01. 07. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A polgármester október 12-én az akkor még létező Együtt–PM pártszövetség jelöltjeként győzött az addig fideszes vezetésű fővárosi kerületben. A Magyar Nemzet novemberben számolt be róla, hogy az önkormányzati választás előtt az Együtt és a PM írásos megállapodást kötött. Többek között rögzítették, hogy a polgármestert adó fél törekszik arra, hogy a másik párt alpolgármestert adjon. Mivel a pártszövetség egyetlen, ám fajsúlyos polgármesteri széket szerzett meg (Zuglóban), a PM-es Karácsony Gergelynek az Együtt soraiból kellett volna alpolgármestert jelölnie. Ehelyett párttársát, Szabó Rebekát, illetve az MSZP-s Hajdu Flóriánt jelölte, akiket meg is választott a helyi képviselő-testület.

Szigetvári Viktor ekkor a Magyar Nemzettel közölte: mivel az Együtt csapata tavasszal és ősszel is kiemelten segítette Karácsony kampányát, biztos abban, hogy „megfelelően rendeződik” a kérdés. – Erre vonatkozóan bírom a polgármester ígéretét is – mondta novemberben Szigetvári, aki a lapnak most úgy fogalmazott: az eset fontos tanulsággal szolgál az Együtt számára a jövőbeni szövetségkötésekre vonatkozóan.

Karácsony Gergely harapófogóba került: hétfőn az Együtt egy zuglói álhírrel kapcsolatban támadta, az új év első napjaiban a zuglói MSZP „esett neki” a Facebookon, a kerületi Fidesszel való együttműködését bírálva. A Magyar Nemzet pedig még ezelőtt megírta: Karácsony Gergely december közepén jogsértő előterjesztést készített a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. december 4-én leváltott vezérigazgatójának „visszafoglalkoztatásáról”.

Szili Adrián, aki végül hathavi végkielégítéssel távozott, a Magyar Nemzetnek elmondta: a zuglói pártok közötti politikai egyezség alapján még januárban eldöntheti, hogy más pozícióban visszatér-e az önkormányzati céghez, akár vezérigazgató-helyettesként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.