Orbán Viktor megköszönte az együttműködést

A kormány és a szövetség a Kozma utcai zsidó temető első világháborús parcelláját újította fel.

MNO
2015. 01. 30. 14:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott levélben Orbán Viktor azt írta, örömömére szolgált, hogy közösen sikerült felújítani az első világháború hősi halottainak parcelláját.

A miniszterelnök biztosította Heisler Andrást és az általa vezetett közösséget, hogy máskor is örömmel áll rendelkezésükre hasonló közös vállalkozásban, végül arra kérte a Mazsihisz elnökét, adja át jókívánságait a magyarországi zsidó közösség tagjainak.

Az első világháború idején több száz zsidó katonát temettek el a Kozma utcai zsidó temető több parcellájában. A temető első világháborús hősi parcellájának felújítása alkalmából hétfőn tartottak megemlékezést, amelyen Orbán Viktor erkölcsi kötelességnek nevezte a még létező első világháborús katonasírok felkutatását és egy olyan adattár létrehozását, amely „megőrzi az elesett katonáink nevét”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.