Pár hét múlva felülhetünk az 1-esre Budán

Nincs pontos időpont, de március reálisnak látszik az indulásra.

BuL
2015. 01. 10. 12:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Portfolio.hu portál csütörtökön arról írt, hogy csúszik az 1-es villamosvonal átadása, mert a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) a Rákóczi híd további vizsgálatait rendelte el.

A BKK az MTI-vel ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy január végén kezdődhet meg az utasok nélküli próbaüzem, de az NKH-tól arra is engedélyt kell kérniük, hogy a próbavillamossal felhajthassanak a hídra.

Emellett el kell végezni egyebek mellett a híd próbaterhelését és a Rákóczi híd teljes al- és felszerkezetének mindenre kiterjedő vizsgálatát is, ezeket az NKH tavaly év végén írta elő. Ennek előkészítése jelenleg is zajlik, a tesztek és a kiértékelés február-márciusban lehet.

A központ megjegyezte, hogy a januári határidő a kivitelezési szerződés szerint a pálya műszaki átadás-átvételét jelenti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.