Egykori államtitkára lemondatná Orbánt a Fidesz éléről

Illés Zoltán szívesen látná, ha 2018 előtt „részben szakértőkből álló” jobbközép kormány állna fel.

MNO
2015. 02. 24. 13:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerinte az lenne ideális, ha nem ugyanaz a személy lenne a pártelnök és a miniszterelnök. Ez, mint mondta, átrendezné az erőviszonyokat a Fideszen belül, sőt konfliktusok feloldására adna lehetőséget, bizonyos emberek pedig kiszorulnának a legbelsőbb körből.

Illés elmondása alapján azt az egymillió embert képviseli, aki elhagyta a Fideszt; szerinte ezeket az embereket kell megújult, szakmai alapú és értékorientált politikával újra megszerezni. A korábbi környezetvédelmi államtitkár Paks 2 építésével kapcsolatban is nyilatkozott, amely szerinte egyfajta „pénzügyi tehén, amelyet fejni lehet”. Mint mondta, a paksi építkezés lehet „a Fidesz Bős–Nagymarosa”, mindezt azért, hogy „néhány ember bebetonozza magát, és irdatlan pénzt szerezzen”. „Én annak szurkolok, hogy a Fidesz nyerjen, de nem így. Nem erre szövetkezünk a kezdet kezdetén, de 2010-ben sem” – fogalmazott.

A politikus a Magyar Nemzetnek adott, hétfőn megjelent interjúban arról beszélt: elképzelhetőnek tartja, hogy Paks 2 meg sem épül. Az ATV-nek kedden azt mondta, hogy a beruházás terve teljesen ellentétes az európai trendekkel, ráadásul az uniós szabályozások is problémát vethetnek fel. Felhívta a figyelmet arra, hogy az esetlegesen szükséges módosításokkal a bővítés végső ára akár 17 milliárd euróra is növekedhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.