Két és fél milliárd jut óvodák bővítésére

A támogatás férőhelyenként legfeljebb 2,2 millió forint lehet.

HZS
2015. 02. 25. 20:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férőhelyet többféleképp is lehet bővíteni: a már működő óvodaépület átalakításával – a hasznos alapterület nagyságának változtatása nélkül – és önkormányzati tulajdonban lévő, korábban óvodai célra működtetett épület újranyitásával. Szintén lehet önkormányzati tulajdonban lévő, de nem óvodai funkciót betöltő épület átalakítani, működő óvodaépületet bővíteni, illetve új óvodát létesíteni.

A pályázati kiírásból kiderül, hogy a támogatási összeg változó, függ az adott településen a helyi iparűzésiadó-alaptól; az önkormányzatnak saját erőt is biztosítania kell. A támogatás férőhelyenként legfeljebb 2,2 millió forint lehet.

A pályázatokat az önkormányzati információs rendszeren keresztül, a Magyar Államkincstár útján lehet benyújtani március 23-áig. A tájékoztatás szerint az elnyert támogatások vissza nem térítendők, az önkormányzatok 2016. december 31-éig használhatják fel őket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.