Véget vetnének a káosznak menekültügyben

Még a tavasszal az Országgyűlés elé kerülhet a migrációs jogszabályok módosítását célzó törvénycsomag.

VZ
2015. 02. 19. 6:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal főigazgatója a lap csütörtöki számában megjelent interjúban beszélt arról is, hogy a változások szigorítanak majd az illegális migránsokat érintő eljáráson, az ügymenet lerövidítése, az ügyek hatékony lezárása fontos cél.

A főigazgató közölte: a jogszabály-módosítások előkészítését elsődlegesen az indokolta, hogy összhangot kell teremteni a menekültügyi területen született újabb európai uniós normákkal. Ennek során mód van arra, hogy figyelembe vegyék a kedvezőtlen tendenciákat és javaslatokat tegyenek a kiküszöbölésre. Magyarország mellett a többi tagállam is dolgozik a harmonizáción, a szabályozások fő irányait a vonatkozó európai uniós irányelvek szabják meg – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.