Zsoldosnak hiszi magát az adóellenőrök támadója?

A kriminálpszichológus szerint súlyos pszichés károsodás állhat a háttérben.

MNO
2015. 02. 27. 9:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Blikk pénteki cikkében arról ír, hogy az egykori szobafestő másfél éve teljesen visszavonult saját világába. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai tárgyalni érkeztek a férfi adóhátralékáról, L. Péter az adóhivatalnak egyszer sem válaszolt, mondván nincs adótartozása. Az őt hétfőn felkereső revizorok egyikét megölte, a másikuk súlyosan megsérült.

A Blikk szerint a Budai Kerületi Bíróságra csütörtökön érkező, a korábban pszichiátriai kezelés alatt álló L. tettét elismerte ugyan a bíró előtt, de szemlátomást nem érezte át a súlyát annak. L. Péter ügyvédje a lapnak úgy nyilatkozott, hogy védencét börtön helyett kényszergyógykezelésre ítélhetik. Szerinte L. Péter teljesen normálisnak is tűnhet, „ám lényegében másik dimenzióban, egy párhuzamos világban él”. Szerinte bárki más is lehetett volna az áldozat.

Az elkövető amerikai zsoldoskatonának képzeli magát, Bilkei Pál kriminálpszichológus a Blikknek elmondta: súlyos pszichés károsodás állhat a háttérben, a férfi nem tudja kezelni az indulatkitöréseket, ezért ragadhatott azonnal kést.

A volt szobafestőt 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték, ezt az Igazságügyi Megfigyelő- és Elmegyógyintézetben (IMEI) kell letöltenie, itt megvizsgálják az elméjét, azután eldől, hogy kényszergyógykezelés vagy fegyházbüntetés vár-e rá a jövőben.

Ismert, a Magyar Nemzet korábban megírta, a férfi pszichiátriai kezelés alatt állt, korábban pedig tudatmódosító szereket is fogyasztott. A lapunk által kérdezett kriminálpszichológus sürgette az OPNI újranyitását; egyben arra intett, figyeljünk a betegekre, mert ha elengedjük a kezüket, az sokszor tragédiához vezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.