A Fidesz-frakció megvédi a provokátorfigyelőt

Nem ért egyet Péterfalvi Attilával a nagyobbik kormánypárt parlamenti képviselőcsoportja.

2015. 03. 19. 19:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mi titkolnivalója van azoknak, akik provokátorként bénítják meg egy város életét vagy jelennek meg békés rendezvényeken? Ne bújjanak névtelenség mögé; arcukkal és nevükkel is vállalják a felelősséget azért, hogy a békésen ünneplő emberek nyugalmát próbálták megzavarni és a Lánchíd lezárásával több tízezer embernek okoztak bosszúságot és kárt.” Ezt írja közleményében a Fidesz-frakció, amely jelzi a kommünikében azt is, hogy a csoport „nem ért egyet Péterfalvi Attila véleményével”.

Ismert: szerdán lapunk megkeresésére írta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), hogy jogsértőnek minősül a Fidelitas úgynevezett provokátorfigyelő kezdeményezése. Azt írták, hogy egy rendezvényen készült felvételt csak a sajtó hozhat nyilvánosságra (a személyiségi jogok megsértése nélkül), magánszemélyeknek és sajtónak nem minősülő szervezeteknek a fényképek készítése és felhasználása során be kell tartaniuk az adatvédelmi törvény rendelkezéseit. A NAIH szerint mindez egyfajta önbíráskodásnak tekinthető.

A nagyobbik kormánypárt ifjúsági tagozata a március 15-én, a Múzeumkertben történt incidensek kapcsán jelentette be, hogy „provokátorfigyelő” csapatot alakít. Böröcz László, a szervezet vezetője arra kért mindenkit, „aki provokátorokat ismer fel”, küldje el nevüket, képüket a [email protected] címre, ők pedig közzéteszik. Böröcz László mindezt „tudásbővítő, ismeretterjesztő” szolgáltatásnak nevezte.

A Fidelitas-elnök lapunknak azt mondta, hogy ők csak azt szeretnék elérni, hogy „olyan, akár állami, akár párt-, akár civil rendezvény, amit egy, a nemzetnek fontos ünnepségen rendeznek meg, azokat a pártok civil köntösbe bújtatott akár tagjai, akár aktivistái ne tehessenek tönkre”.

Az ifjúsági szervezet kezdeményezésének Facebook-oldalát – talán a közösségi oldal üzemeltetőjéhez beérkező panaszáradat miatt – délután törölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.