Aki teheti, május közepéig kerülje el a budapesti Nagykörutat

Mától két hónapig dél-budai végállomásuk és az Oktogon között járnak a nagykörúti villamosok.

TK
2015. 03. 22. 6:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 23-áig éjjelente 0 és 4 óra között a 6-os villamos teljes vonalán buszok közlekednek. A nagykörúti villamosok vonalán járó pótlóbuszok csak hétvégén a nappali órákban állnak meg a Margitsziget megállónál. Változik továbbá a 91-es és 191-es, a 116-os, valamint a 931-es busz menetrendje.

A változások az autósokat is érintik: a 4-6-os villamospótló számára a Nagykörút és a Margit körút egyes szakaszain buszsávot jelölnek ki, míg útvonala más részein egy közös sávban haladhat a busz- és autóforgalom, ezért a Margit körút–Tölgyfa utca–Margit híd–Szent István körút–Teréz körút útvonal mindkét irányban nehezen lesz járható.

A Széll Kálmán térről és a Széna tér felé vezető kétszer kétsávos útpálya jobb oldali két sávját lezárják, ezért a forgalom a bal oldali útpályán, irányonként egy sávon haladhat. Emellett csütörtöktől több hónapra egyirányúsítják a Várfok utca Vérmező út és Csaba utca közötti részét a Csaba utca felé. Továbbá a Szent István körúton, valamint a Margit híd budai hídfője és a Széna tér között több szakaszon is vágányfelújítási, valamint építési munkák akadályozzák majd a közúti forgalmat várhatóan szintén május közepéig.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt javasolja: aki teheti, május közepéig kerülje el a Nagykörutat. A villamos helyett lehetőség szerint utazzon az M2-es metróval, az autóval közlekedők pedig a Margit híd helyett válasszák az Árpád hidat vagy az Erzsébet hidat.

A BKK korábbi tájékoztatása szerint a változtatásokra a nagykörúti villamospálya és a Széll Kálmán tér felújítása, a Margit híd garanciális javítási munkálatai, valamint a budai fonódó villamoshálózat kiépítése miatt van szükség; a munkálatok már szombaton megkezdődtek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.