Átépítik a Lánchíd budai hídfőjének villamosalagútját

December elejéig a villamosok dél-budai végállomásukról csak a Clark Ádám térig közlekednek.

MA
2015. 03. 09. 20:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az átépítést a szeptemberben a budai fonódó villamoshálózaton is forgalomba álló új CAF villamosok miatt hajtják végre, a munkálatok várhatóan 2016. március végéig tartanak.

A több ütemben zajló átépítéssel az alagút szerkezetének főbb méretei megmaradnak, de ahhoz, hogy a jelenleginél nagyobb villamosok is elférjenek az alagútban, a középső oszlopokat el kell bontani. Megváltozik a sínek íve, valamint felújítják a BKV áramellátási hálózatát is a Batthyány tér és a Clark Ádám tér között.

A nettó 884 millió forintba kerülő felújítás ideje alatt, december elejéig a villamosok dél-budai végállomásukról csak a Clark Ádám térig közlekednek, onnan pedig a 17-es villamospótló busszal, illetve a 86-os busszal lehet észak felé tovább utazni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.