Hamarosan megújul a Nyugati pályaudvar

A munkálatok megkezdésének időpontjáról még nem született végleges döntés.

MA
2015. 03. 13. 20:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Indóház internetes oldala azt írta, hogy a Nyugati pályaudvar teljes területén vágányzár lesz június 22. és július 6. között. A portálon az olvasható, hogy az egész állomást kizárják a forgalomból, vágányfelújítást, felsővezeték- és biztosítóberendezés-karbantartást végeznek, és nemcsak az állomási vágányokon dolgozhatnak, hanem a Ferdinánd híd és a városligeti elágazás környékén is.

A közleményben tudatta, hogy a Nyugati pályaudvar karbantartása szerepel a vasúttársaság éves karbantartási tervében, ezért az igényt a vágányzárra már több mint egy éve leadták a Vasúti Pályakapacitás-elosztó Kft.-nek.

Hangsúlyozták ugyanakkor, hogy csak később döntenek arról, mikor kezdődjön a felújítás, „figyelembe véve a vasúti közlekedés várható forgalmi helyzetét és az utasforgalmi igényeket”. Hozzátették: az utasok számára fontos információkról a vasúttársaság „a szabályoknak megfelelően, kellő időben részletes tájékoztatást ad”.

Kitértek arra is, hogy a tervezett munkákkal megszüntethetők a pálya állapota miatt elrendelt sebességkorlátozások, csökkenhetnek a forgalmi zavarok és fennakadások, valamint javulhat az utaskiszolgálás is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.