Már dolgoznak a megcsúszott támfal helyreállításán

A kivitelezés legkésőbb április közepéig tarthat – közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

MD
2015. 03. 05. 12:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ideiglenes helyreállítás ideális esetben három-négy hetet vesz igénybe, de az időtartamot külső körülmények is befolyásolhatják, például az időjárás alakulása, nagy mennyiségű csapadék – írták.

Közleményük szerint a MÁV Zrt. a munka elvégzésére versenyeztetéssel választotta ki a megfelelő szakmai tapasztalatú és felkészültségű céget, a geotechnikai problémák megoldására szakosodott Gradex Mérnöki és Szolgáltató Kft.-t.

A vonatok jelenleg Kelenföld állomásról, a MÁV-Start Zrt. honlapján található menetrend szerint közlekednek.

A rézsűcsúszás és támfalomlás okainak és a munkálatok költségeinek megállapítására még folyamatban vannak a vasúttársaság belső és külső szakértői vizsgálatai, beleértve a geotechnikai és hidrológiai szakvélemények összeállítása is – írta közleményében a MÁV Zrt.

Január 25-én támfalkövek hullottak a sínekre a Déli pályaudvari vasúti alagút kelenföldi oldalán, másnap pedig a támfal is megcsúszott. A MÁV Zrt. a támfal első megcsúszásakor lezárta az alagútnál lévő egyik vágányt és átszervezte a Déli pályaudvar közlekedését, január 31-én pedig teljesen lezárta a pályaudvart.

A Népszabadság csütörtöki számában azt írta, nem biztos, hogy alaptalanok a Déli pályaudvar végérvényes bezárásáról szóló hírek, ugyanis a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vizsgálja, hogy miként lehetne az utas- és vonatforgalmat véglegesen Kelenföldre költöztetni. A Bors szerint akár el is adhatják a Vérmező melletti értékes területet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.