Megcáfolták Gyurcsányt

Völgyesi Miklós szerint a volt kormányfő blöfföl.

2015. 03. 13. 4:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke, aki a Balsai-jelentést készítő munkacsoport vezetőjeként az összes dokumentumot, köztük a Belügyminisztérium, illetve az AH vonatkozó iratait is áttanulmányozta, határozottan cáfolta a volt miniszterelnök állítását. Szerinte egyszerű blöffről van szó.

Emlékezetes, Gyurcsány azt állította: van két olyan, még titkosított jelentés az AH-ban, amely jelenlegi kormánypárti politikusok szervező szerepét támasztja alá.

Eközben tegnap Gyurcsány DK-s párttársa, Vadai Ágnes tanúkénti kihallgatásával folytatódott a 2006. őszi tábornokper a Fővárosi Törvényszéken. Vadai, aki az események idején a honvédelmi és rendészeti, illetőleg a nemzetbiztonsági bizottság tagja volt, közölte: nem az ő feladatuk volt, hogy a szükséges vizsgálatokat lefolytassák, erre a kormány a Gönczöl-bizottságot kérte föl. Szabadfi Árpád volt országos rendőrfőkapitány-helyettes pedig közölte: nem tudja, miért nem indult eljárás a rendőri azonosítók hiánya miatt, miközben azok viselésére Bene László akkori országos főkapitány szóban utasította az állományt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.