Megkezdődött az önkormányzatok kártalanítása

Már van olyan önkormányzat az érintett 67 közül, amelyikhez megérkezett a támogatás.

RZ
2015. 03. 06. 20:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tárcavezető közölte: már van olyan önkormányzat az érintett 67 közül, amelyhez megérkezett a támogatás. A nemzetgazdasági miniszter arra számít, hogy amelyik még nem kapta meg, ahhoz is megérkezik a támogatás a jövő hét elején.

Szavai szerint az a legfontosabb, hogy az emberek a bérüket minél hamarabb megkapják. Azoknál az önkormányzatoknál, ahol nem volt más keret a bérek, segélyek kifizetésére, azoknál tudták a gyorssegélyt biztosítani – mondta.

A teljes kárösszeg több mint 3 milliárd forint, ennek a rendezése csak később történhet meg – jelezte Varga Mihály.

Több tucat önkormányzat vezette számláját a Buda-Cash-csoporthoz tartozó pénzintézeteknél, ezért a kormány még a múlt héten lehetővé tette, hogy azokban az esetekben, amelyekben a helyhatóság egyetlen számláját zárolták, a további kincstári utalásokat már ne a Buda-Cash és csoportjának pénzintézeteihez utalja az államkincstár, hanem az önkormányzat által választott más számlára.

Orbán Viktor múlt szerdán a parlamentben fogadta a Buda-Cash-botrányban érintett önkormányzatok vezetőit. Az egyeztetésen a miniszterelnök megerősítette, hogy a kormány 245 millió forintos rendkívüli támogatást nyújt az érintett településeknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.