Reggel hatkor már a Quaestor volt a téma a győri közgyűlésben

Borkai Zsolt szerint arról nem az önkormányzat tehet, hogy „van egy csaló, aki átveri az embereket”.

2015. 04. 13. 9:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendkívüli közgyűlés összehívását ellenzéki képviselők kezdeményezték, az szokatlan időpontban, reggel hat órakor kezdődött.

A zárt ülés elrendelése előtt Neupor Zsolt (DK) úgy fogalmazott, nem látja okát zárt ülés elrendelésének, hiszen közérdekű adatokról van szó. Csörgits Lajos aljegyző azt mondta, hogy a döntés mérlegelés kérdése.
Borkai Zsolt az ülés után parttalannak nevezte a város jelenlegi politikai vitáit. Úgy fogalmazott, hogy az elmúlt hetekben adott tájékoztatásokból „világosan kiderült, hogy a városnak megvan a pénze”.

A polgármester hangsúlyozta: „teljesen biztos” abban, hogy a jelenleg zárolás alatt álló egymilliárd forintot a város meg fogja kapni, mert államkötvényt vásároltak. Véleménye szerint sokkal jobb helyzetben van Győr, mint az a harmincezer károsult, akiknek a pénzéből fiktív kötvényeket bocsátottak ki.

Borkai Zsolt kijelentette: az önkormányzat felelősen gazdálkodott eddig is. „Holnapután is ugyanezt tennénk”, mert arról nem az önkormányzat tehet, hogy „van egy csaló, aki átveri az embereket” – fogalmazott. A politikus szerint a felügyeleti rendszert kellene szigorítani, mert banki botrányok az elmúlt időszakban is voltak. Példaként a K&H Bankot említette, szavai szerint akkor is az a kérdés merült fel, hogy „miért oda tették az emberek a pénzüket”.

A polgármester feltette azt a kérdést is, hogy azokkal a településekkel miért nem foglalkozik senki, ahol nem egymilliárd, hanem „kétszeres értékű befektetés volt” valamelyik brókercégnél.

Fodor Roland, a Jobbik képviselője az ülés után az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, megdöbbentek, amikor a fideszes többségű közgyűlés zárt ülést rendelt el, mert a rendkívüli közgyűlésnek épp az lett volna a célja, hogy a győriek válaszokat kapjanak a város és a Quaestor cégcsoport közötti ügyletekkel kapcsolatban.

Az ellenzéki képviselő szerint a személyeskedéstől és fenyegetőzéstől sem mentes zárt ülés elrendelése ártott a városnak, emellett sajnálattal veszik tudomásul, hogy „hatalmi arroganciában és gőgben a Fidesz lassan utoléri Gyurcsány Ferencet”.

A győri önkormányzat az idén január 16-án vásárolt államkötvényt a Quaestoron keresztül 999 987 373 forint értékben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.