Roma pénzek: megkezdődtek a kihallgatások

Makai István képviselő a harmincmillió forintért bérelt gépkocsik, az irodabérlés, s a médiaköltségek ügyét említette.

Horváth
2015. 05. 19. 6:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Makai István képviselő – aki egyben a roma önkormányzat alternatív vizsgálóbizottságának tagja – tanúmeghallgatásán ismertette a pénzügyi nyomozókkal a főként uniós forrásokból megvalósuló roma felzárkóztatási programmal kapcsolatos aggályait. Makai lapunknak elmondta, csaknem két órán át faggatták, ezalatt beszámolt a szervezet összes gyanús pénzköltéséről, amit ismer. Példaként említette a harmincmillió forintért bérelt gépkocsik, az irodabérlés, s a médiaköltségek ügyét. Múlt héten az ügyben az adóhatóság iratokat foglalt le a roma önkormányzat fővárosi székházában. Az eljárás jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen zajlik. A gyanú szerint a felzárkóztatási program forrásait nem a célnak megfelelően, a leghátrányosabb helyzetűek érdekében használhatták fel. A program pénzeinek felhasználását egy foglalkoztatási szövetkezet koordinálja, amelyet a korábbi ORÖ-elnök – jelenlegi miniszterelnöki megbízott – Farkas Flórián vezet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.